Amerika Birleşik Devletleri, Singapur'un ardından laboratuvarda yetiştirilmiş et satışına izin veren dünyadaki ikinci ülke oldu.
Upside Foods ve Good Meat adlı iki şirket Çarşamba günü yaptıkları açıklamada, laboratuvarda yetiştirilen etin satışı için ABD Tarım Bakanlığı'ndan (USDA) nihai onayı aldıklarını ve böylece ülkede bu ürünün ilk kez satışının önünün açıldığını duyurdu.
Şirketler, çelik fıçılarda beslenen ve büyütülen hayvan hücrelerinin bir örneğinden elde edilen ve kültür eti olarak adlandırılan et için çok aşamalı onay sürecini tamamlayan ilk şirketler oldu. ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) bu gıdanın yenmesinin güvenli olduğuna karar vermiş durumda.
Onaylarla birlikte Amerika Birleşik Devletleri, Singapur'dan sonra kültür eti satışına izin veren ikinci ülke olacak.
Upside CEO'su Uma Valeti Reuters'a verdiği röportajda "Bu bir rüyanın gerçekleşmesi" dedi. "Bu yeni bir döneme işaret ediyor."
Her ikisi de kültür tavuğu üreten şirketler, marketlere daha düşük maliyetle ulaşmak için üretimi ölçeklendirmeden önce ürünlerini ilk olarak üst düzey restoranlarda sunmayı planlıyor.
Şirket, Upside tavuğunun ilk olarak San Francisco'da şef Dominique Crenn'e ait bir restoran olan Bar Crenn'de servis edileceğini söyledi. Good Meat, ilk parti tavuğu insani yardımsever ve şefin sahibi olduğu José Andrés Group'a satacağını söyledi.